Maar hoe kunnen we van Energy Valley van papieren tijger naar daadwerkelijke regionale energiereus in Europa maken? Wat kan onze bijdrage zijn aan de toekomstige energievoorziening in ons land? Duurzame energiegebruik: dus het ontwerpen van technologie voor zuinig energiegebruik? Op zoek naar hernieuwbare energie wat gebruik maakt van de primaire elementen zon, water, wind. Waarbij overigens aan windmolens, op land, grote nadelen kleven. Het waait niet constant genoeg (gauw te hard of te zacht) met als gevolg grote schommelingen op het stroomnet en dus instabiliteit. Bovendien willen we van deze optie daadwerkelijk iets maken dan zijn er grote arealen en/of grote windmolens nodig. En wat doen we dan met ons veelbezongen rust en ruimte (en nachtelijke duisternis) van het Groninger platteland?

 

Het volledige artikel is te lezen op de website van de PvdA-Groningen

http://www.pvdagroningen.nl/artikel/1738.htm (3de alinea)