Na een onderzoek naar de mogelijkheid voor het plaatsen van windmolens in Wijdewormer heeft het college van B&W besloten om de raad voor te gaan stellen om dit plan af te wijzen.

 

Toen de meerderheid van de raad (met de VVD als enige tegen) besloot om het college een onderzoek te laten doen naar de plaatsing, is het in Wijdewormer lang onrustig geweest. Vanaf het begin heeft een zeer groot deel van de bevolking zich verzet tegen de plannen, zoals eerder bericht op deze website. Het open landschap van het Wormer- en Jisperveld is geen optie voor 125 meter hoge turbines. Dat tast het landschap dusdanig aan, dat het weidse karakter letterlijk en figuurlijk volkomen wordt overschaduwd. Het actie comité, dat zich heeft beijverd om de polder te sparen, heeft vele alternatieven aangedragen, en daar gaat de gemeente zich nu op concentreren.

 

Website VVD, Wormeland, 28 januari 2007