Windmolens in de gemeente Ommen zijn nog altijd geen optie. De gemeente heeft bij monde van verantwoordelijk wethouder Ilona Lagas nogmaals bevestigd geen bestemmingsplannen te willen wijzigen om de bouw van een windpark mogelijk te maken. 

 

De discussie over windenergie brak weer in alle hevigheid los, toen de buurgemeente Hardenberg vorige week bekend maakte dat het toch windturbines gaat plaatsen in Dedemsvaart-Zuid, pal op de gemeentegrens met Ommen. Een aantal jaren geleden kwamen voor dat gebied ook bouwaanvragen van energiebedrijven binnen bij de gemeente Ommen. Die toonde zich ook toen niet enthousiast over het project. 

 

Het college van Ommen zegt nu nogmaals bij haar standpunt te blijven dat windmolens leiden tot een verrommeling van het landschap. "En dat willen we niet", legt gemeentewoordvoerder Jeroen Engelsman uit. "De gemeente is voor een duurzame en groene toekomst, maar niet ten koste van het landschap. We zijn daarom bezig met een energienota zonder de windturbines, waarin duurzaamheid toch een belangrijk aandeel heeft." Wat er precies in die energienota staat, kan de zegsman nog niet vertellen. "Die stukken liggen nog onder de hamer."

Of de provincie nu, zoals door gedeputeerde Theo Rietkerk aangekondigd, de gemeente passeert en zelf met acties komt, moet nog blijken.

 

De Stentor, 8 december 2008