Het plan van de gemeente Assen om langs de A28 een windmolenpark te bouwen is onbespreekbaar voor de provincie. Dat zegt PvdA-gedeputeerde Anneke Haarsma.

 

"Assen is de poort van het stedelijk netwerk Assen-Groningen. Wij praten in dit geval over een locatie waarvan wij als provincie zeggen dat je daar het landschap maximaal moet beleven. Die beleving moet je niet belasten met de aanwezigheid van acht molens", reageert Haarsma.

 

Gisteren presenteerde de Asser wethouder Alex Langius (ChristenUnie) plannen voor de bouw van een windmolenpark als onderdeel van het nieuwe gemeentelijke energie- en klimaatbeleid. Hij toonde zich bij die gelegenheid bewust van het provinciale standpunt. Tegelijkertijd kondigde Langius aan de confrontatie met de provincie aan te willen gaan.

 

Dagblad van het Noorden, 24 april 2009