Bewoners van het gebied Schaarsheide voeren actie tegen plannen van Stichting Windkracht Oost om in hun woongebied twaalf windmolens te plaatsen. Schaarsheide ligt op de grens van Aalten en Oost Gelre. Het college van burgemeester en wethouders van Aalten heeft het verzoek onlangs afgewezen; het college van Oost Gelre heeft een beleidsplan opgesteld dat plaatsing van windmolens alleen op regionaal bedrijventerrein Laarberg toestaat.

 

Maar de buurtbewoners zijn er niet gerust op, zegt initiatiefnemer Guus Overkamp van Actiegroep Windmolenpark Schaarsheide Nee. "De colleges van beide gemeenten willen in Schaarsheide geen windmolens. Maar met de politiek weet je het nooit. Daarom willen we nu een signaal afgeven en hebben we de colleges en gemeenteraden een brief gestuurd met ons bezwaar. Ze zijn nu tegen en we willen dat ze tegen blijven."

De actiegroep is tegen het beoogde windmolenpark omdat ze het ontsierend vindt. Overkamp: "Het past niet in een open landschap. Dat geldt niet alleen voor Schaarsheide, maar voor de hele Achterhoek. Als je windenergie wilt is dat prima, maar zet de windmolens dan aan of in de zee. We willen bewoners wakker schudden."

Leden van de actiegroep hebben zaterdagmorgen op vier plekken in het gebied protestborden langs de weg geplaatst.

 

De Gelderlander, 20 juni 2009