De actiegroep Buren van Lage Weide heeft afgelopen vrijdag een infokrant van 4 pagina’s in een oplage van 30.000 exemplaren verspreid in de buurten rondom Lage Weide (Utrecht). In de infokrant worden de bewoners ingelicht over de plannen voor de bouw van een windmolenpark in Lage Weide.

Volgens Buren van Lage Weide krijgen de buurtbewoners door dit windmolenpark te maken met “verstoord uitzicht, geluidsoverlast, slagschaduw, gezondheidsproblemen en een daling van de huisprijzen". Ook zet de actiegroep vraagtekens bij de economische haalbaarheid van het windmolenpark en wijst ze op de veiligheidsrisico’s van de windmolens.

 

Lees artikel.

 

Nieuwssite DeStadUtrecht, 16 februari 2012

 

Overige links:

Buren van Lage Weide: Geen windmolens tussen woonwijken

Wijkraad Noordwest (Utrecht) – Windmolens op Lage Weide, 15 december 2011

Gemeente Utrecht / Milieu / Windenergie