Omwonenden kunnen wel degelijk ziek worden van het voortdurende geluid van windturbines. De klachten variëren van slapeloosheid tot duizeligheid en angststoornissen, zo toont een onderzoek van de Universiteit van Utrecht aan.  

 

Naar aanleiding van de publicatie van dit onderzoek verschenen vandaag artikelen in de Telegraaf en in Spits over de ziekmakende gevolgen van windturbinelawaai.

 

Spits voorpagina, 3 aug. 2012 – Windenergie maakt ziek

 

Spits pg. 4/5, 3 aug. 2012 – Doodziek zijn van de windmolens

 

“Ze zijn een symbool van schone energie: windmolens. Maar onderzoek van de Universiteit van Utrecht toont aan dat omwonenden er ziek van worden. Een actiegroep in Houten stapt naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens om de bouw van nieuwe molens tegen te houden.”

 

Ook het nieuwsprogramma WNL Half 8 live besteedde kort aandacht aan dit onderwerp, waarin Ina Vonk uit St. Maartensbrug gelegenheid kreeg aanschouwelijk te maken wat het betekent om met een windturbine vlak achter je huis te moeten leven.