Het Statenlid Salm (PvdA Noord-Holland) plaatste in de vergadering van de Commissie Ruimte en Milieu kanttekeningen bij het verbod op windmolens. Dit is pikant, omdat de PvdA deel uitmaakt van Gedeputeerde Staten die dit beleid voorstaan.

 

Tot woede van de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest (GL) kondigde het provinciale bestuur begin deze maand een algeheel verbod af. Gedeputeerde Jaap Bond (CDA) bevestigde dat woensdag in een interview met De Gooi- en Eemlander: ‘Er komt in Noord-Holland geen windmolen meer bij.’

 

Lees het volledige artikel.

 

Het Parool, 15 september 2012

 

 

Het NKPW heeft zowel in de voorbereidende fase – februari 2011, als voor deze commissie-vergadering – september 2012, wetenschappelijk onderbouwd materiaal aangedragen ter ondersteuning van de meningsvorming.

 

Het betreft:

Windenergie in Noord-Holland, Dr. J.H.F. Jansen, 29 januari 2011

Memo aan de cie. R&M Provinciale Staten NH, idem, 13 september 2012