Energiebedrijf  Eneco ziet af van verder ontwikkelen van de locatie in de Hendrikpolder langs het Rijn-Schelde Kanaal bij Nieuw-Vossemeer. Daar wordt al een paar jaar gewerkt aan een parkje met vijf turbines. Volgens Ronald de Kloet van Eneco past de locatie echter niet in het nieuwe ruimtelijk beleid van het Ministerie van VROM.

Het Ministerie, DG Ruimte, wil grote regio’s uitsluiten van windturbines (zogenaamde “vides” creëren) en elders concentratiegebieden aanwijzen, of zelfs concrete locaties. De eerste grove contouren van de vides zouden al geschetst zijn. Volgens de Kloet gaat de locatie in zo’n vide vallen omdat er in de regio nog geen turbines staan. Ook ligt de locatie naar provinciale maatstaven nogal dicht bij een natuurgebied. Dat zou nog wel goed kunnen komen maar het zou relatief veel moeite kosten om de locatie rond te krijgen en die steekt Eneco liever in kansrijke projecten.

 

BN de Stem, 27 mei