Burger betaalt subsidie windmolens PDF Print
Huishoudens zijn vanaf 2015 jaarlijks bijna honderd euro extra kwijt aan hun energierekening, omdat zij rechtstreeks de subsidie voor windmolens gaan opbrengen. Dit plan heeft minister Verhagen (Economische Zaken) gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd.  

In totaal wil Verhagen jaarlijks een potje van 1,4 miljard euro voor groene energie laten vullen door alle energieafnemers. De helft daarvan komt voor rekening van circa 7,3 miljoen huishoudens.

De windbelasting van circa 96 euro per jaar is nodig omdat stroom uit windmolens op land nog steeds duurder is dan de prijs op de vrije energiemarkt. Naast windmolens wil de CDA-minister met de stimuleringsregeling duurzame energie (SDE) ook mestvergisting, verbranding van biomassa en de opwekking van groen gas subsidiëren.

De Telegraaf, 1 december 2010.