Er komen geen windmolenparken in Scholtensloot bij Scheerwolde en Baarloo, zo besloot de meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond [1 maart 2011]. Die wil dat Steenwijkerland een consumptiegebied blijft en geen productiegebied wordt.

‘Ik heb jarenlang als een Don Quichotte tegen de komst van windmolens bij Blokzijl gevochten. Ik ben dolgelukkig met het besluit van de gemeenteraad’, aldus Hennie Slokker van Plaatselijk Belang Blokzijl.

Toon van Galen die samen met Raedthuys BV een windmolenpark bij Scheerwolde wilde bouwen, schuift met name het CDA de schuld in de schoenen. ‘Die heeft de rug niet recht gehouden. Dit besluit kost ons zo’n vierhonderdduizend euro.’ Hans de Haan, de initiatiefnemer van Energiepark Baarloo, denkt eveneens dat de kosten inmiddels zo’n vier ton bedragen. 

Het windmolenpark bij Scheerwolde werd met 9 stemmen voor en 17 tegen van tafel geveegd en de stemming van die bij Baarloo was 4 voor en 22 tegen.

Steenwijker Courant, 1 maart 2011