De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft dinsdag, 19 juni, een eind gemaakt aan windmolenplannen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. De gemeente had in april een informatieavond georganiseerd, waarbij zowel voor- als tegenstanders de discussie aangingen. Fred Jansen, voorzitter van het NKPW, was een van hen.

Aansluitend hield de gemeente een draagvlakonderzoek waarvan de uitkomst leidinggevend zou zijn voor de toekomst van de plannen. De resultaten werden eind mei gepubliceerd.

Uit dit onderzoek bleek tweederde van de 1480 deelnemende huishoudens die aan de enquête hadden deelgenomen, tegen de komst van de windmolens te zijn. In de vergadering van afgelopen dinsdag trok de gemeenteraad de logische consequentie en stemde tegen de komst van de windmolens.

Lees het AD-artikel over deze woelige vergadering.

Drie fracties onthielden zich van stemming en verlieten uit protest de zaal.