Nationaal Kritisch Platform Windenergie – Home

User Rating:  / 0

PoorBest 
Details
Created on Friday, 19 October 2012 00:36
Last Updated on Friday, 19 October 2012 08:21
Published on Wednesday, 30 November -0001 00:00
Statenlid PvdA stelt vragen over verbod windmolens Noord-Holland

Het Statenlid Salm (PvdA Noord-Holland) plaatste in de vergadering van de Commissie Ruimte en Milieu kanttekeningen bij het verbod op windmolens. Dit is pikant, omdat de PvdA deel uitmaakt van Gedeputeerde Staten die dit beleid voorstaan.

Lees meer…
Debat windmolenstop Noord-Holland

Donderdagavond, 13 september, 18.30u, zal de Provincie Noord-Holland debatteren over de voorgenomen windmolenstop in Noord-Holland. Gedeputeerde staten (VVD, D66, PvdA en CDA) willen graag inzetten op de duurzame energiebronnen zon, biovergassing en wind op zee. Dit beleidsvoornemen is niet nieuw! Tijdens de provinciale verkiezingen in 2011 was windenergie op land een belangrijk thema in het Provinciale verkiezingsdebat. Toen is duidelijk gekozen voor alternatieven zoals wind-op-zee.

Lees meer…
Hoogleraar: Windenergie brengt zijn geld nooit op
Overheden moeten direct stoppen met het subsidiëren van windenergie. Dat zegt Richard Tol, hoogleraar economie aan de Universiteit van Sussex en hoogleraar klimaateconomie aan de Universiteit van Amsterdam, daags nadat de provincie Noord-Holland een bouwstop voor windmolens afkondigde. Wind kost teveel en wordt op grote schaal nooit rendabel.
Lees meer…
Samsom legt verantwoordelijkheid windmolenbeleid bij provincies

In antwoord op de brief van 85 groeperingen legt Diederik Samson de verantwoordelijkheid voor het nationale windenergiebeleid neer bij de lagere overheden. Pikant detail is dat hij als Kamerlid de drijvende kracht was achter de introductie van de nieuwe geluidsregels en daarbij blind zei te varen op de informatie van de betrokken ministers Cramer en Huizinga, informatie die nu niet juist blijkt te zijn.

 

Hieronder geven wij de reactie van de PvdA en ons antwoord aan Diederik Samsom en de PvdA fractie weer.

Lees meer…
Ook Groen Links gaat voorbij aan kern NKPW brief

Na D66, heeft ook Groen Links gereageerd op de brief van 85 verontruste groeperingen. De reactie was niet aan het NKPW maar aan een van de bezorgde Nederlanders gericht. Groen Links toont zich niet verbaasd dat het NKPW bij de brief betrokken is, wat kennelijk voldoende reden is om niet serieus op de inhoud in te gaan.

 

Hieronder geven wij de reactie van GroenLinks en het antwoord van het NKPW aan de Tweede Kamerfractie weer.

Lees meer…
Verbod op nieuwe windmolens in Noord-Holland
Vanmorgen, 5 september 2012, vermelden alle media, dat gedeputeerde Jaap Bond, verantwoordelijk voor klimaat en duurzame energie, heeft verklaard dat er voor het eind van dit jaar een algeheel verbod komt op de plaatsing van nieuwe windmolens in Noord-Holland. Momenteel geldt al een tijdelijke stop.
Lees meer…
PGGM onder vuur om windpark

Indiaanse vissers in het zuiden van Mexico hebben met geweld de voorbereidingen verstoord voor een groot windmolenpark dat pensioenbelegger PGGM wil bouwen. Op het zeer windrijke Istmo de Tehuantepec moeten 132 windmolens verrijzen. Het park van 396 Megawatt heeft de steun van president Calderón, die het totaal aan windenergie in Mexico wil verdubbelen. PGGM meent dat alle onderhandelingen met Indianen netjes zijn verlopen.

Lees meer…
Nationaal meldpunt voor klachten over windmolens

Bewoners in de kop van Noord-Holland hebben een website geopend, waar klachten over windmolenoverlast in heel Nederland gemeld kunnen worden.

Dit burgerinitiatief is ontstaan omdat in deze provincie steeds meer mensen geconfronteerd worden met zeer ernstige overlast van de nieuwe generatie zeer grote windturbines, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad in een artikel van 28 augustus.

Lees meer…
Van Veldhoven (d66) gaat voorbij aan kern NKPW-brief

Stientje van Veldhoven, Kamerlid voor D66, heeft gereageerd op de BRIEF van 85 verontruste groeperingen (zie ook het e.v. item) over de rechtsbescherming en onjuiste voorlichting. In haar mail wijst zij op de taak van de provincies om de lokaties voor windturbines op land aan te wijzen.

Zij ziet daarbij echter over het hoofd dat het de Rijksoverheid is die de 6000 MW op land als doel heeft geformuleerd en de milieuvoorwaarden opstelt. Wij blijven D66 er op wijzen dat niet de lokale en regionale politici maar de landelijke partijen hiervoor de verantwoordelijkheid dragen en spreken D66 hierop aan.

 

Hieronder geven wij de mailwisseling met d66 integraal weer. 

Lees meer…
Rechtsbescherming tegen windturbines wassen neus

Windturbines mogen 3x zoveel geluidshinder veroorzaken als snelwegen.

 

Het NKPW heeft samen met 84 groeperingen, bij elkaar 12 duizend verontruste Nederlanders vertegenwoordigend, een BRIEF gestuurd aan de politieke partijen waarin wij oproepen om een eind aan te maken aan de verdwenen rechtsbescherming tegen windmolens, en de onvolledige tot onjuiste informatie van de Rijksoverheid op het gebied van windenergie.

Lees meer…
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 – 10 van 27

web counter