De stichting Windhoek uit Termunterzijl heeft al vierhonderd handtekeningen binnen voor een petitie tegen de bouw van vijftig extra windmolens op het industrieterrein van Delfzijl. Daar staan nu al twintig grote windmolenturbines.

 

Verslaggever Maarten Beurskens leegde met Hiltje Zwartberg een doos handtekeningen…

 

Twee weken geleden werden duizend brieven verspreid in Borgsweer, Termunten, Termunterzijl, Woldendorp, Wagenborg, Meedhuizen en Farmsum. "De respons is echt enorm", aldus woordvoerder Hiltje Zwartberg. "Dat mensen met naam en toenaam protesteren, laat zien dat er echt een hoop kritiek is op het plan."

 

"We hebben aan een enquetebureau gevraagd wat ze van de responsgetallen vinden, twintig procent was in een gebied als deze al hoog". Zwartberg wil een afspraak maken met het nieuwe college om de handtekeningen aan te bieden. Hij hoopt dan te voorkomen dat de molens er komen.