Als het hard waait in Sachsen-Anhalt leveren windtubines stroom, veel stroom zelfs. Het aandeel windenergie bedraagt in 2004 al 31 % van de elektrische energie en neemt steeds meer toe. De conventionele centrales verminderen dan hun stroomproductie. Maar nu valt ergens de stroom in een 380 Kv hoogspanningskabel uit , bijvoorbeeld door een boomtak die de kabel raakt. Dan, zo verklaart Johannes Kempmann, directeur van SWM (Städtische Werke Magdeburg). op grond van doorgerekende scenario’s in de Dena-studie, valt in heel Duitsland de stroom uit. De windenergie vormt een gevaar voor de stabiliteit van het hele stroomnet.

 

Voor het volledig interview: Volksstimme Kempmann 031205.pdf

 

Het interview heeft op 13-12-2005 in de Deutscher Bundestag geleid tot vragen aan de Bundesregierung.  Vragen Bundestag 141205.pdf