Minister Gerda Verburg van Landbouw houdt voet bij stuk; de 17 megawindmolens die Essent wil bouwen in de Emmapolder komen er niet. De minister laat dat weten in antwoord op schriftelijke vragen van het Noordelijk kamerlid Joop Atsma. Hiltje Zwarberg van Stichting de Windhoek is blij met de uitspraken.

 

De provincie Groningen en de gemeente Eemsmond zijn laaiend over het besluit en gaan in beroep bij de Raad van State. Ze vinden dat het ministerie eerder had moeten laten weten dat het bezwaren had tegen de bouw van de windmolens.

De minister geeft echter aan dat er al veel eerder, meerdere keren, is gewaarschuwd dat de bouw van molens in de Emmapolder een probleem zou zijn.

Volgens gedeputeerde Bleker is er alleen gevraagd om een nadere onderbouwing van de plannen. Hij had dit niet opgevat als een ‘nee’ tegen de bouwplannen.

 

RTV-Noord, 2 mei 2007