Groningen Seaports heeft woensdagmorgen om veiligheidsredenen de beheerders van de windmolens aan de Kwelderweg in de Eemshaven opgedragen deze stop te zetten, meldt Dagblad van het Noorden (17 dec 2008). Dat was nadat op turbines elders in het Eemhavengebied ijsvorming was geconstateerd. Als gevolg daarvan vielen er stukken ijs op de grond. Schade bleef uit. De ijsafzetting zou zijn ontstaan omdat het ijsdetectiesysteem niet werkte, waardoor de molens bleven draaien. Er wordt pas weer toestemming gegeven voor het draaien van de molens als er zekerheid wordt gegeven over de veiligheid. Hiltje Zwarberg, woordvoerder van de Stichting Windhoek en bestuurslid van het NKPW, legt op radio RTV Noord uit dat er waarschuwingsborden bij windmolens moeten komen. Het is niet ongebruikelijk dat ijsdetectie niet werkt: in Duitsland gebeurde iets soortgelijks, waarbij een wandelaar net niet werd geraakt door rondvliegend ijs.