De rest van de gemeenteraad van Moerdijk voelt niets voor het idee van de fractie van Groen Links, om het plan voor de bouw van vier windmolens bij Klaverpolder een bestuurlijk duwtje in de rug te geven.

 

Dat bleek dinsdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie fysieke infrastructuur. De bouw van de vier windturbines tussen rijksweg 16 en de HSL nabij het dorp Moerdijk is een plan van Grontmij en Agrowind BV. De laatste is de onderneming van enkele tientallen boeren uit Moerdijk, die ook een plan hebben voor windmolens in de Sabinapolder bij Heijningen. Het plan Klaverpolder is goed voor twintig megawatt, voldoende om 13.000 huishoudens van energie te voorzien.

Groen Links wil dat het plan voor Klaverpolder wordt opgenomen in de al enkele jaren oude gemeentelijke nota windenergie. Ook wil de partij dat burgemeester en wethouders een haalbaarheidsstudie beginnen. Arjan van de Wetering (PvdA) bracht de gevoelens van een belangrijk deel van de raad onder woorden. "Natuurlijk zijn wij niet tegen duurzame windenergie. Maar ik kan me er ook wel iets bij voorstellen dat de inwoners van de kern Moerdijk dit plan als bedreigend ervaren. Die hebben al wel genoeg voor de kiezen gehad."

 

De Stem, 2 april 2009