Na de gemeente Woensdrecht komen ook bewoners van de buurtschap Volckerdorp in opstand tegen de bouw van dertien windmolens langs het Schelde-Rijnkanaal, ten zuiden van de A58. "We vrezen voor geluidsoverlast, aantasting van ons uitzicht en waardevermindering van onze woningen", zegt Angelina de Rooij namens de bewoners van de in de polder bij Rilland gelegen buurtschap.

 

In Volckerdorp staan zeven woningen. "Maar in heel de polder die met dit park te maken krijgt, gaat het om zo’n honderd huizen."

De gemeente Woensdrecht maakte eerder ook bezwaar tegen het plan van de gemeente Reimerswaal om een nieuw windturbinepark te bouwen. De molens hebben een ashoogte van tachtig meter, maar met de wieken erbij reiken ze tot honderdtwintig meter.

Naar de mening van Woensdrecht brengen de tubines horizonvervuiling naar het poldergebied. Woensdrecht zou er geen moeite mee hebben als het turbinepark bij de Kreekraksluizen, ten noorden van de snelweg, zou worden uitgebreid.

"In de Anna Mariapolder staan ook al windmolens", zegt De Rooij. "Het landelijke van dit gebied gaat steeds meer verloren. Alles wordt maar volgebouwd."

Volgens haar komen de turbines op zeshonderd meter van de eerste woningen in het dorp. "Dan krijg je er echt last van." 

 

BN De Stem, 8 juli 2009