De SGP-fractie in de gemeente Neder-Betuwe heeft deze week een laatste oproep gedaan aan het college om de bouw van vier wind­molens nabij Kesteren tegen te houden.

 

De fractie stuurde het college woensdag een brief waarin zij aan het college vraagt welke mogelijkheden er nog zijn om de bouw van de windmolens tegen te houden. De SGP vraagt zich af of B en W van Neder-Betuwe „zich voldoende bewust zijn van de gevolgen voor een deel van de inwoners uit Kesteren.”

 

Tegen de vier 135 meter hoge windturbines langs de A15 is veel verzet. Vrijdag loopt de termijn om bezwaarschriften in te dienen af. Het college van Buren besluit daarna wel of geen bouwvergunning af te geven.

 

De molens komen op het grondgebied van de gemeente Buren, maar staan op ruim 300 meter afstand van huizen in Kesteren (gemeente Neder-Betuwe). De SGP-fractie in deze gemeente roept haar college ertoe op actie te ondernemen, omdat „de komst van deze windmolens ernstige gevolgen zal hebben voor de leefbaarheid.”

 

Reformatorisch Dagblad, 31 juli 2009