Een scherpe reportage van Brandpunts Wouter Kurpershoek over de lucratieve windhandel van grondbezitters (boeren) op kosten van de consument en ten koste van het welzijn van de machteloze omwonenden (Urk/NOP), met een onthullend interview met LE&I-minister Verhagen.

 

Bekijk de video.

 

KRO-Brandpunt, 19 december 2010

 

Bekijk ook de twitterpagina van Wouter Kurpershoek met reacties, waaronder een zure tweet van PvdA-er, Diederik Samsom. 

 

 

De reportage maakt veel reacties los. Wij vonden een item met emeritus hoogleraar Rob Kouffeld [Delft, Energievoorziening] die in de video glashelder uitlegt, waarom windturbines hun geld niet waard zijn, op de site van de Dagelijkse Standaard.nl: Een ijzeren gordijn van windmolens rond Urk.

 

Het gebrek aan inhoudelijke kennis bij minister Verhagen was niet alleen aan ons opgevallen. Hij herhaalt de oude cliché’s en lijkt onkundig van recente, wetenschappelijk onderbouwde inzichten ten nadele van windenergie. Zo wordt in een tijd van maatschappelijk ingrijpende bezuinigingen door politieke arrogantie onnodig een miljard verspild, nog afgezien van de hogere elektriciteitsrekening die de consument daardoor de komende jaren gepresenteerd krijgt.

 

De Dagelijkse Standaard.nl, 21 december 2010