Bouwbedrijf TBI gaat met al haar ondernemingen over op windenergie. De in Rotterdam gevestigde onderneming claimt als eerste vastgoed-, bouw- en techniekconcern in Nederland een dergelijke stap te maken. 

 

‘Door stroom in te kopen die afkomstig is van windenergie, leveren wij een belangrijke bijdrage aan verantwoord energieverbruik op de bouwplaats en in onze kantoren’, zegt Daan Sperling, lid van de Raad van Bestuur van TBI in een persverklaring.

 

TBI zegt met de maatregel op jaarbasis een CO2-reductie van meer dan 13.000 ton te zullen realiseren, een besparing die te vergelijken is met de CO2-uitstoot van zo’n 7.000 huishoudens. 
TBI is naar eigen zeggen qua omzet de vierde bouwer van Nederland en het op twee na grootste techniekbedrijf. In 2009 boekte het TBI-concern een omzet van € 2,1 mrd. Bij TBI werken naar schatting 9000 mensen. 

 

Het concern, dat duurzaam ondernemerschap als een belangrijke kernwaarde ziet, heeft zich voor de komende jaren verzekerd van voldoende stroom uit windenergie, door een meerjarencontract af te sluiten met Essent. De contractwaarde daarvan bedraagt € 5 mln.

 

FD, 28 februari 2011