Amsterdam biedt het kabinet aan nieuwe windmolens in de stad neer te zetten, die in staat zijn stroom op te wekken voor honderdduizend gezinnen.*) Dat schrijft wethouder Maarten van Poelgeest (Klimaat en Energie) in een brief aan minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. †)

Deze week sloot Verhagen 59 zogeheten Green Deals, afspraken met bedrijven en instellingen over milieuvriendelijke projecten. Eén daarvan behelst de verdrievoudiging van het aantal windmolens in Nederland. Amsterdam probeert al jaren het aantal windmolens in onder meer het havengebied uit te breiden, maar stuit daarbij steeds op bezwaren van provincie en rijk.

 

Lees hier het volledige artikel.

 

Het Parool, 8 oktober 2011

 

———– 

*) Zie ons vaste commentaar bij deze misleidende presentatie van de energieopbrengst.

 

†) Door zich rechtstreeks tot de minister te wenden denkt de Amsterdamse wethouder de provincie Noord-Holland buitenspel te kunnen zetten. Zoals eerder gemeld [artikel 1, artikel 2], hanteert de provincie een beleid van ‘in Noord-Holland geen wind-op-land erbij’.