Bij deze wil het NKPW bestuur haar felicitaties uitspreken aan de fracties van VVD, Zwaagdijker Dorpsbelang en ABC met hun moedig en vastberaden besluit het leefmilieu van hun burgers niet te laten verruïneren  door windturbines.

 

Wij zijn blij dat we een kleine bijdrage aan de besluitvorming hebben mogen leveren.

In de handleiding van NEWIN, voor het zo snel mogelijk plaatsen van windturbines, wordt letterlijk gezegd: Dualisme is vaak funest voor windprojecten.

 

In Wervershoof is dualisme dus troef, waren andere locale politici maar zo ver.

En dat ondanks chantagepogingen van Topwind, nota bene gesteund door een GL gedeputeerde, die alleen maatschappelijk belang als oogmerk zou mogen hebben, maar zich nu duidelijk manifesteert als loopjongen van de kapitaalkrachtige windturbinelobby. Hoe lang laat PS deze gedeputeerde nog zijn gang gaan?

 

De vraag doet zich trouwens voor hoeveel malen deze kwalijke methoden die nu openbaar zijn geworden zich de afgelopen jaren achter gesloten deuren hebben afgespeeld. Eénmaal eerder is zo’n methode openbaar geworden, in Lopik, zwichtte de raad voor dezelfde chantage.

 

Wat ook door de schaamteloze bedragen in de chantage brief duidelijk is geworden: windturbines worden zelfs door de initiatiefnemers niet meer als maatschappelijk, maar louter als eigen financieel belang beschouwd. De initiatiefnemers verdienen grof aan subsidies, opgebracht door de belastingbetaler. Zonder subsidies komt er geen windmolenproject meer van de grond

 

Miljoenen verdienen ten koste van het directe leefmilieu van de inwoners, hoe asociaal kan men zijn? Deze felicitatie kan evenzeer worden gericht aan alle inwoners van Wervershoof, hun historisch en cultureel erfgoed blijft behouden.

 

Jim Mollet, Ursem

Voorzitter Nationaal Kritisch Platform Windenergie

Geplaatst in Noordhollands Dagblad, maart 2006