GRONINGEN – Een van de twee windmolenparken, die in de Noordzee bij Borkum zouden verrijzen, is van de baan. Het Duitse leger heeft bezwaar gemaakt tegen het park, zonder een motivering te geven.

In Groningen zijn deze berichten enthousiast ontvangen. Er is in Nederland veel verzet tegen de plannen, aangezien de windmolens in de parken zo hoog zouden worden als de Martinitoren. Vanaf de Groninger kust zouden ze dan duidelijk te zien zijn.

 

 

De provincie Groningen gaan er van uit dat de Duitsers hun plannen voor het andere park doorzetten. Toch zijn ook voor dit park de kansen geslonken, mede omdat Die Grünen geen deel meer uitmaken van de Duitse regering.

 

RTV-Noord, 26 maart 2006

 

In een interview met Radio Noord, vanmorgen, gaf gedeputeerde Marc Calon aan dat hij blij was dat de turbines er waarschijnlijk niet gaan komen. Het tweede park zo gaf hij aan kon ook wel eens in gevaar komen, omdat de Groenen geen deel meer uitmaken van de regering in Duitsland, en dus de windturbines op een laag pitje komen te staan.

 

Commentaar: 

Donderdagavond wordt in de raadsvergadering van de gemeente Eemsmond besloten om een megawindpark van 88 turbines met een as-hoogte van minimaal 100 meter toe te staan in de Eemshaven. Volgens dezelfde gedeputeerde Calon is dit geen probleem voor het landschap en voor de Waddenzee, je kunt Borkum tussen de masten door gewoon blijven zien.