De gemeente Steenwijkerland is een schitterend gebied met vele gezichten: het waterrijke gebied rondom Giethoorn; historische stadjes als Blokzijl. Veel afwisseling, maar vooral natuur en cultuur, water en wei, bossen en hei: een plaatje om te schilderen. Het lijkt een openluchtmuseum met daarbinnen een nationaal park, idyllische plekjes en cultuurhistorische stadjes. Een gebied waar natuur en recreatie zoveel mogelijk naast elkaar bestaan.

 

Helaas dreigen ook hier de wanstaltige windturbines het idyllische karakter wreed te verstoren. Windturbines dreigen aan de rand en zelfs in natuurgebieden te verrijzen. Reden voor KopTop (de vereniging van ca. 120 ondernemers werkzaam in de toeristische of recreatieve sector in de Kop van Overijssel) en de Stichting Vrije Recreatie (de SVR vertegenwoordigt zo’n 1200 kampeerboeren) om hun leden in extra nieuwsbrieven op te roepen de stichting Steenwijkerland Tegen Windmolens te ondersteunen in de acties tegen de komst van de windturbines in dit gebied.

 

icon Nieuwsbrief TOP.pdf