De gemeenteraad van Delfzijl is tegen de komst van 50 windmolens. Een grote meerderheid stemde donderdagavond tegen de plannen van Millenergy B.V.

Millenergy B.V. wilde circa 120 miljoen euro steken in de bouw van windmolens op de schermdijk langs het Zeehavenkanaal, de Pier van Oterdum en het bedrijventerrein Oosterhorn. De molens moesten tussen de 80 en 100 meter hoog worden.

De fracties van de PvdA, CDA, Lijst Stulp en Partij voor het Noorden verwierpen de plannen. Ze vrezen onder meer geluidsoverlast voor omwonenden. Ook zijn ze bang dat de toeristen en potentiële inwoners wegblijven. Raadslid Jan Wierenga (PvdA) zet vraagtekens bij de veiligheid, omdat een aantal molens vlakbij het Chemiepark is gepland.

De VVD en de ChristenUnie stemden voor de plannen.

 

29 maart 2007, Dagblad van het Noorden