‘We zijn het afvalputje. Een industrieterrein in onze polder Wijde Wormer lukte niet, nu proberen ze het met windmolens.’ aldus een artikel in het NHD (28 juni 2007). Een stemming als deze overheerste gisteren op de inloopavond over plaatsing van zes windturbines langs de A7 en één bij de manege Kalverhoek. De inloopavond was opgezet door de gemeente Wormerland. Het gemeentebestuur wilde alle belangstellenden op de hoogte brengen van de uitkomsten van een onderzoek naar de voors en tegens van windturbines in genoemde polder. En dat in een breder perspectief, in dorpshuis Het Posthuys in Neck, met zowel voor- als tegenstanders. Van de 120 belangstellenden bleek bijna niemand voor. Voorzitter Jim Mollet bezocht deze informatieavond om kennis te maken. Fred Jansen, bestuurslid van het NKPW, zal in september inspreken, wanneer het plan bij de gemeente ter tafel komt.