De twee megawindmolenparken die boven Schiermonnikoog gebouwd worden, komen geheel in Nederlandse handen. Bard, de Duitse windmolenbouwer die aanvankelijk een meerderheidsbelang had en leek te bezwijken onder de rol van projectontwikkelaar, trekt zich terug.

 

Artikel op de dft-site.

 

de Financiële Telegraaf, 30 augustus 2011

 

 

Commentaar op deze ontwikkeling in het Financieel Dagblad: ‘Rommelig windpark’.

fd.comm, 30 augustus 2011 

 

Scherp aan de wind

Nu het Duitse Bard zich moest terugtrekken uit de organisatie en medefinanciering van een boven Schiermonnikoog aan te leggen windpark, is het wachten op nieuwe investeerders. Tot nog toe staan ze niet in de rij om 2,5 miljard euro bijeen te brengen. De subsidiepot voor dit project bedraagt weliswaar 4,4 miljard, maar die is uitsluitend bestemd voor de stroomproductie, niet voor de bouw.

 

fd.nl | bartjens, 1 september 2011